четвер, 6 грудня 2012 р.

Екологічна ситуація Тернопілля

Місто Тернопіль не знаходиться в небезпечній екологічній зоні, оскільки це одне з небагатьох обласних центрів України, де відсутня хімічна і металургійна галузі промисловості.
Основним джерелом забруднення атмосферного повітря в місті є відпрацьовані гази автотранспорту. До їх складу входять такі шкідливі речовини, як окис вуглецю, окиси азоту, різні вуглеводні, включаючи і ті, що сприяють виникненню ракових захворювань. Бензинові двигуни, крім цього, виділяють продукти, що містять з собі свинець, хлор, бром, а дизельні — значну кількість сажі. Шляхом, що веде до зменшення забруднення атмосферного повітря від автотранспорту, е застосування якісного неетилованого бензину, перехід на газове пальне як більш екологічно чисте, будівництво об'їзних доріг, а також винос автотранспортних підприємств за межі міста.
Згідно з генеральним планом забудови міста промислові підприємства переважно сконцентровані в його північному і південному районах, а в центральній частині і нових мікрорайонах розташовані житлові масиви. Підприємства, що негативно впливають на навколишнє природне середовище і розміщені в житловій зоні, будуть перепрофільовані або винесені за межі селітебної зони згідно міської програми «Екрлогія». Це такі, як цех меблевого комбінату, ремонтно-монтажний комбінат, «Укрторгтехніка», автобаза зв'язку та інші.
Кожне підприємство, в залежності від шкідливості речовин, що викидаються в атмосферу, має санітарно-захисну зону від 50— до 1000 метрів і більше. Санітарно-захисна зона відводиться під озеленення, дозволяється розміщувати там складські приміщення, гаражі, забороняється будівництво житла. Підприємству дозволяється викидати в атмосферу тільки певну кількість шкідливих речовин при умові, що на границі санітарно-захисної зони буде дотримуватись норматив граничнодопустимої концентрації, тобто такої концентрації, що не шкідлива для здоров'я людини. Контроль за викидами забруднюючих речовин в атмосферу і граничнодопустимими концентраціями - ведуть відповідно представники Мінприроди України і санепідемстанції.
за матеріалами "Основи екологічних знань" Тернопіль, 1994.

1 коментар:

  1. Якщо у вас були фінансові проблеми, то вам пора посміхнутися. Вам потрібно лише зв’язатися з паном Бенджаміном, вказавши суму, яку ви бажаєте позичити, та період виплат, який вам підходить, і ви отримаєте позику протягом трьох робочих днів. Щойно я в шостий раз отримав позику в 700 тисяч доларів терміном на 180 місяців з можливістю виплати до закінчення терміну дії. Містер Бенджамін допомагає мені в оренді. Зв’яжіться з ним, і ви побачите, що це дуже чесна людина з добрим серцем. Його електронна адреса - 247officedept@gmail.com, а його номер телефону в WhatApp - + 1-989-394- 3740.

    ВідповістиВидалити